Schema för resan

Att vara i det heliga landet är en spännande resa för alla sinnen! Nedan följer resans program.

Dag 1, lör 9 juni: Avresa med flyg från Stockholm och Göteborg beroende på vad som passar dig bäst. Vi kan hjälpa till med enkel övernattning i Sthlm/Gbg om du inte bor där och vill komma dagen innan. Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. i så fall. Vi landar i Tel Aviv under kvällen och beger oss till hotellet.

Dag 2, sön 10 juniDagens inleds med ett besök på berget Karmel, vi njuter av en fantastisk utsikt och läser om vad som utspelade sig där. Därefter beger vi oss till Nasaret, orten där Jesus växte upp. Vi kommer bland annat att besöka Nazareth Village och får en konkret upplevelse av hur man levde på Jesus tid.

Dag 3, mån 11 juniVi inleder dagen med att vara vid Genesarets strand och fira mässa vid Tabgha, där Jesus gjorde brödundret som mättade många tusen. Därefter vandrar vi och läser bergspredikan på det berg där Jesus själv uttalade orden för snart 2000 år sedan. Vi besöker också Kafernaum, byn som Jesus bodde i efter att han lämnat Nasaret. Dagen avslutas med paddling i Jordanfloden!

P10003172Dag 4, tis 12 juniVi inleder vår tredje dag i det heliga landet med att åka båt, ha bibelstudium och sjunga lovsång på Genesarets sjö. Därefter läser vi missionsbefallningen på Arbelklippan. Från denna plats har man en fascinerande utsikt och mycket talar för att det var härifrån Jesus sände ut sina lärjungar att gå ut och predika i världen. Därefter åker vi vidare för att njuta av bad i Sachne källor. Vi åker sedan till den plats där Jesus döptes - här kommer vi att tala om dopet och om livet i gemenskap med den helige Ande. Dagen avslutas med den spännande upplevelsen att sova i ett beduinläger i öknen.

Dag 5, ons 13 juniEfter en härlig natt i beduinlägret inleder vi dagen med kamelridning innan vi åker vidare mot Döda havet. Det är en oförglömlig upplevelse att ligga och flyta i det salta vattnet! Här har vi en lugn dag och tid för reflektion kring allt vi varit med om hittills under resan.

Dag 6, tors 14 juniEfter en skön sovmorgon fortsätter vår resa vidare upp till Jerusalem. Vi stannar till vid Olivberget, ser ut över staden och beger oss därefter till Betlehem, där Jesus föddes. Vi besöker födelsekyrkan och firar mässa på herdarnas äng. 

Dag 7, fre 15 juniVi inleder dagen med att vara på Olivberget och vandrar sedan till Getsemane trädgård där vi firar mässa. Vi besöker sedan Davids stad och vandrar genom Hiskias tunnel. Efter lunch besöker vi den övre salen, och avslutar eftermiddagen med att be vid Västra muren tillsammans med de hundratals judar som samlas för bön inför sabbaten.

Dag 8, lör 16 juniTidig morgon vandrar vi Jesus lidandeväg fram till korset, Via Dolorosa. Under vägen passerar vi St Anna och Betesda dammarna. Vandringen avslutas i Uppståndelsekyrkan, som är byggd på den plats där traditionen säger att Jesus korsfästes, begravdes och uppstod. Under eftermiddagen är det shopping i basarerna. Vi avslutar dagen med en middag och glass på stan innan vi beger oss mot flygplatsen.

Dag 9, sön 17 juniSöndag förmiddag är vi tillbaka i Sverige - efter en natt på flyg och flygplatser - men också efter en livsförvandlande vecka i Israel med härliga vänner, inspirerande undervisning och erfarenheter av att vara på samma platser som Jesus var på.