Schema för resan

Att vara i det heliga landet är en spännande resa för alla sinnen! Nedan följer resans program.

Dag 1, tis 31 okt: Avresa med flyg från Köpenhamn. Vi är flera som åker från Göteborg och möjlighet finns att samåka till Köpenhamn. Hör av dig till reseledare Johannes Imberg (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) om du är intresserad av att flyga från Stockholm eller någon annan flygplats. Vi landar i Tel Aviv under kvällen och beger oss till hotellet. 

Dag 2, ons 1 nov: Den här dagen fokuserar vi på att lära känna varandra samtidigt som vi njuter av sol och bad i Medelhavet!

Dag 3, tors 2 nov: Dagens inleds med ett besök på berget Karmel, vi njuter av en fantastisk utsikt och läser om vad som utspelade sig där. Därefter beger vi oss till Nasaret, orten där Jesus växte upp. Vi kommer bland annat att besöka Nasaret Village för att få en konkret upplevelse av hur man levde på Jesus tid.

P10003172Dag 4, fre 3 nov: Vi börjar dagen med att fira mässa vid Tabgha, där Jesus gjorde brödundret som mättade många tusen. Vi fortsätter med att vandra och läsa bergspredikan på det berg där Jesus själv uttalade orden för snart 2000 år sedan. Vi fortsätter därefter med att med att läsa missionsbefallningen på Arbelklippan! Från denna plats har man en fascinerande utsikt och mycket talar för att det var härifrån Jesus sände ut sina lärjungar att gå ut och predika i världen. Vi besöker också Kafernaum, byn som Jesus bodde i efter att han lämnat Nasaret.
Dagen avslutas med rafting i Jordanfloden!

Dag 5, lör 4 nov: Vi inleder vår fjärde dag i det heliga landet med båtfärd, bibelstudium och lovsång på Genesarets sjö! Därefter åker vi vidare för att njuta av bad i Sachne källor. Vi åker sedan till den plats där Jesus döptes - här kommer vi att tala om dopet och att leva ett liv fyllt av den helige Ande. Dagen avslutas med kamelridning och den spännande upplevelsen att sova i ett beduinläger i öknen.

Dag 6, sön 5 nov: Efter en härlig natt i beduinlägret åker vi mot Döda havet. Det är en oförglömlig upplevelse att ligga och flyta i det salta vattnet! Därefter åker vi upp till Jerusalem. Vi kommer att besöka förintelsemuseet Jag Vashem och fortsätter därefter till Olivberget. Därifrån ser ut över staden och vandrar sedan till Getsemane trädgård där vi firar mässa. Kvällen avslutar vi med att äta glass på Ben Yehuda.

Dag 7, mån 6 nov: Under förmiddagen besöker vi Övre salen och vandrar genom Hiskias tunnel. Lunchen äter vi i Betlehem. Vi besöker födelsekyrkan och firar mässa på herdarnas äng. Dagen avslutas vid Västra muren. Vid Västra muren, i närheten av där templet stod, kommer vi denna eftermiddag att tillbe Gud, den allsmäktige.

Dag 8, tis 7 nov: Tidig morgon vandrar vi Jesu lidandeväg fram till korset, Via Dolorosa. Under vägen passerar vi St Anna och Betesda dammarna. Vandringen avslutas i Uppståndelsekyrkan, som är byggd på den plats där traditionen säger att Jesus korsfästes, begravdes och uppstod.
Under eftermiddagen är det shopping i basarerna. Vi avslutar dagen med en middag och glass på ”stan” innan vi beger oss mot flygplatsen.

Dag 9, ons 8 nov: Onsdag förmiddag är vi tillbaka i Sverige - efter en natt på flyg och flygplatser - men också efter en livsförvandlande vecka i Israel med härliga vänner, inspirerande undervisning och erfarenheter av att vara på samma platser som Jesus var på.